Over

Welkom!

Beeld je maar even in dat we samen koffie drinken.
Ik zou graag weten wie je bent, hoe je dit blog gevonden hebt en wat je verwacht van de tijd die je hier zult doorbrengen. Jij wilt vast weten wie ik ben en wat dit blog je te bieden heeft?

Ik ben Evie, 34, getrouwd en moeder van een tweeling van bijna 14 – twee jongens.
Ik ben een thuisblijfmama die in haar vrije tijd veel leest, blogt en online Bijbelstudies leidt (en vertaalt) bij Good Morning Girls. In 2018 ga ik ook in meewerken aan het maandblad van de Vrije Evangelische kerk waar ik naartoe ga.
Als je mij al een beetje kent, dan denk je nu vast: “Huh, alweer een nieuw blog?”
Als je mij nog niet kent, dan denk je misschien dat ik pas begonnen met bloggen.

Misschien komt er een dag dat we echt eens samen koffie drinken en dan zou ik graag met je mijmeren over de afgelopen vier jaar en mijn avonturen in de wereld van blogs en online Bijbelstudies.
Dit blog mag er dan gloednieuw uitzien, er staan wel een aantal dingen op dit ik in de afgelopen vier jaar op andere blogs geschreven heb.

Jij en ik, een tafel en twee latte macchiato’s en ik zou je het verhaal van de voetstappen in het zand vertellen en je zou zien hoe God mij gedragen heeft sinds 2013!

Ik zou je vertellen dat ik een tijdje geleden stopte met bloggen, mijn Facebook deactiveerde, Instagram en Twitter zoveel mogelijk negeerde en me even terugtrok om eens goed na te denken over wat het precies betekent als de Heilige Geest zichtbaar aan het werk was in mij ten bate van de gemeente?

En ik zou onder de tafel reiken om mijn telefoon uit mijn handtas te grabbelen en je het gedicht over Buttprints in the sand voorlezen.

Because in life, there comes a time, when one must fight, and one must climb.
When one must rise and take a stand, or leave their butt prints in the sand.

Ik zou je vertellen dat dit nieuwe blog er gekomen is omdat het tijd werd dat ik eens echt ging staan voor wat ik geloof in plaats van te proberen netjes in het rijtje mee te lopen.

Daarna zou ik mijn telefoon weer netjes op zijn plaats stoppen. Als jij en ik samen koffie drinken, dan horen er geen telefoons op de tafel te liggen. Smartphones zijn niet zó belangrijk.

Ik zou het je misschien niet zo direct zeggen dat ik het niet fijn vind dat jouw telefoon wel op de tafel ligt. Maar ik zou je over mijn blog vertellen en dat dit een plek is waar ik hardop nadenk over smartphones en sociale media en hoe ze ons leven beïnvloeden.

Ik zou je vertellen over mijn liefde voor christelijke boeken. Boeken die me helpen om God beter leren kennen, om Zijn Woord beter te begrijpen en over schrijvers die me leren hoe ik Zijn geboden in de praktijk kan brengen in mijn dagelijkse leven. Ik zou je vragen hoe het zit met jouw wandel de Heer?

Ik zou willen weten of je kinderen hebt en of jij weet hoe je op een Bijbelse manier moet reageren als je tienerzoon zijn portefeuille weer eens kwijt is amper vijf minuten voor de bus naar school vertrekt.
Ik zou weleens willen horen wat jouw idee over Bijbels opvoeden is?

Ik zou informeren naar je dagelijks werk. Ben je een thuisblijfmama, zoals ik? Wat zijn je hobby’s?

Ik zou je vragen of jij ook een blog hebt en wat je vindt van de gedachte van Christine Caine:

People are trying to build their platform more than their character.

Dit blog is een plek waar ik hardop nadenk. Waar ik deel wat ik zelf geleerd heb en waar ik hardop vragen stel bij dingen die ik zelf nog aan het ontdekken ben. Ik beschouw mezelf daarbij als een Pelgrim in Medialand. (Wat dat betekent, kun je hier lezen.)

Eén fout probeer ik daarbij niet te maken:

We’re intentionally building up followers and followings for ourselves and excusing it and confusing it with building up the church.

Reageren onder de blogs is niet mogelijk, maar voel je vrij om een berichtje te sturen als je graag iets met me wilt delen. Wees welkom hier, lees, deel.

Evie