Voor je leeslijst van 2019 : Irresistible Faith

We willen graag dat ons geloof een mooi getuigenis is voor de mensen rondom ons. Maar we falen zo vaak.

In de ogen van onze omgeving is ons getuigenis vaak meer omstreden dan standvastig, meer egocentrisch dan dienend, wispelturiger dan trouw, materialistischer dan vrijgevig, meer trots dan nederig.

In plaats van te schijnen als een licht in deze maatschappij worden we vaak producten van de cultuur waarin we leven.
Jezus noemde ons het licht van de wereld, het zout van de aarde en een stad op een heuvel, maar we hebben nog een lange weg te gaan en vaak vele fouten recht te zetten.

Maar onze generatie christenen is niet de eerste die faalt in haar roeping om te leven als zout en licht. Sinds Bijbelse tijden en door de geschiedenis heen hebben we steeds opnieuw gefaald.

Noach dronk teveel, Jacob vertelde leugens, Elia worstelde met zelfmedelijden, David pleegde overspel en moord, Salomo was gek van vrouwen, Petrus was opvliegend en laf en de kerk in Korinthe had een wereldse gezindheid. Het zijn maar enkele voorbeelden van struikelende ‘heiligen’.

In Irresistible Faith neemt Scott Sauls ons mee naar de eerste gemeente in Handelingen 2. Hun aanbidding was zo oprecht, hun naastenliefde zo zichtbaar, hun leven samen zo doelgericht en zorgzaam. Ze werden bewonderd door het volk rondom hen en de gemeenten groeiden door de genade van Here en het getuigenis van deze eerste christenen.

Scott Sauls wil ons met Irresistible Faith helpen om het christendom terug te laten keren aanstekelijke aanwezigheid in de wereld.

Hij stelt ook moeilijke vragen.
Hoe zou het eruit zien als wij degenen zouden worden die het mooiste voorbeeld geven?
Wat als wij van harte liefhebben en het meest trouw dienen op de plaatsen waar we wonen, werken en spelen?
Hoe zou het eruit zien als christenen de eerste personen worden waarbij mensen troost zoeken wanneer een slechte diagnose komt, wanneer angst en depressie toeslaan, wanneer een kind verdwaalt, wanneer een echtgenoot een echtscheiding aanvraagt, of wanneer een kostwinner zijn job verliest ?
Hoe zou zijn voor een vrouw met een crisiszwangerschap om de plaatselijke kerk als eerste te bezoeken en niet de plaatselijke kliniek? Wat als wij haar betrouwbare bron voor liefde, niet-oordelen, praktische ondersteuning, wijze raad en de broodnodige aanmoediging worden?
Wat als de plaatselijke gemeente de meest diverse en gastvrije gemeenschap op aarde zou worden – in plaats van de meest veroordelende en onherbergzame kerk in de omgeving?
Hoe zou het eruit zien voor christenen om niet alleen de beste vrienden te worden, maar ook de beste vijanden die beledigingen beantwoorden met vriendelijkheid en vervolging met gebeden?

Dit is het soort christendom waar ik deel van wil uitmaken, en Scott toont me in dit boek een soort christendom dat ik wil nastreven.
Het is een christendom dat een vermoeide en soms cynische wereld een reden biedt om te pauzeren, te overdenken en te overwegen. . . tot ze beginnen te wensen dat het waar zou zijn!

We willen allemaal de wereld beter achterlaten dan we ze hebben gevonden.

Irresistible Faith is een poging om ons in die richting te duwen, weg van wereldgezindheid en naar een wereld die dorst naar hoop die alleen Christus kan bieden.

Dit boek verschijnt pas op 22 januari en is volgens Bol.com beschikbaar op 7 februari. Maar het ligt al op mijn bureau, omdat ik deel van uitmaken van het Book Launch Team voor dit boek. Dat betekent dat ik jullie tot die tijd warm mag maken voor dit boek via mijn blog, FacebookInstagramTwitter of Pinterest, …

En dat doe ik graag voor Scott!

3 Comments

 1. lieve3b

  Inderdaad een boeiende omschrijving en uitnodiging voor dit boek!
  Dank je wel, Evie!
  Ja, wat zou het voor een plaats zijn als mensen bij ons, christenen, steun en troost vinden.
  En alles wat je nog schrijft.
  Inderdaad, als een licht op de berg zijn voor onze omgeving!
  Super, ja! 👍

  Groetjes van
  Lieve

  Liked by 2 people

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s