Recensie: Aan Zijn voeten – Wendy Born

In Aan Zijn voeten – Praktische tips voor een waardevolle stille tijd stelt Wendy Born – van den Brink drie vragen: wat is stille tijd, is het belangrijk en hoe kun je het waardevol maken?

In duidelijke bewoordingen, zonder al te veel frutsels en krullen legt Wendy uit wat het precies betekent om stille tijd  te houden.

Stille tijd is de tijd die je volgens een vast patroon apart zet voor het zoeken van contact met God door middel van Bijbellezen en gebed.

Zonder al te veel druk op onze schouders te leggen, maakt ze duidelijk waarom stille tijd zo belangrijk is. En daar gebruikt ze ook Bijbelse voorbeelden bij, zoals David, Daniël en Jezus zelf.

Soms weten we niet goed hoe we precies stille tijd  moeten houden. We hebben er misschien weinig ervaring mee, we hebben al verschillende methoden geprobeerd of we zijn op zoek naar verandering.
Met een juiste instelling, een bepaalde tijd, een speciale plek en een eenvoudig plan bereiken we al heel wat en Wendy helpt ons daarbij goed op weg.

Zo krijgen we een gedetailleerde uitleg over haar persoonlijke stille tijd. Stap voor stap legt Wendy uit hoe zij het aanpakt.
Met een aantal gerichte vragen helpt ze ons om het Bijbelgedeelte dat we gelezen hebben te overdenken. En ook voor het bidden krijgen we tips.

Tenslotte bespreekt Wendy de moeilijkheden waar we mee te maken krijgen als we stille tijd willen houden.
Concentratie problemen, een gebrek aan discipline, een volle agenda, ontmoediging en sociale media zijn een aantal problemen die aan bod komen.

Wendy is duidelijk, eerlijk en rechtuit en geeft je zeker geen slecht gevoel wanneer ze deze obstakels bespreekt. Of zo heb ik het tenminste toch niet ervaren.

Aan Zijn voeten – Praktische tips voor een waardevolle stille tijd is een vlot leesbaar boekje, 49 pagina’s dik en een echte aanrader voor iedereen die eens bewust wil nadenken over haar (of zijn) stille tijd.
Het boekje is verkrijgbaar als paperback voor €11.50 en als ebook voor €4.95.

 

Ook van Wendy: de kinderboeken Het geheim van de bosvrienden en Het raadsel van de bosvrienden.
Lees mijn recensie hier.
Bezoek misschien ook eens de website van Wendy?