Het geheim en het raadsel…

Met Het geheim van de bosvrienden  en Het raadsel van de bosvrienden heeft Wendy Born twee kinderboeken geschreven die door Ene Tweelingzoon met plezier gelezen werden.
En dat is bijna een wereldwonder.
Lezen is voor hem niet zo makkelijk, het is heel moeilijk om hem daarin te stimuleren en menig schrijver is er niet in geslaagd hem te boeien.

Voor de boeken van Wendy is hij eigenlijk al iets te oud, ik zou ze eerder schenken aan kinderen van 9 tot 12 jaar. Maar het leesniveau en het plezier bij het lezen zijn volgens mij veel meer van belang.

Het geheim van de bosvrienden  is het eerste boek, waarin Stijn en Daan een spannend avontuur beleven. Stijns vader is boswachter en Stijn brengt dus uren in het bos door. Hij weet dus ook erg veel over dieren. Als je een kind hebt dat graag over dieren en de natuur leert, dan is dit boek zeker een aanrader.

Het raadsel van de bosvrienden speelt zich dan weer gedeeltelijk af op kamp. De Tweeling gaat ook al een paar jaar mee op evangelische zomerkampen en daarom vond Ene Tweelingzoon het verhaal extra boeiend.

Eindelijk nog eens een paar onschuldige kinderboeken. En met onschuldig bedoel ik: zonder magie en tovenarij, allerlei zogezegd onschuldige occulte invloeden

Dit zijn gewoon twee hele leuke boeken om cadeau te geven aan jongens die graag lezen, of een beetje gestimuleerd moeten worden om zo te ontdekken dat lezen echt ontspannen, spannend en leuk kan zijn.

Het geheim van de bosvrienden is verkrijgbaar als ebook (€4.95) en paperback voor €9.95.
Het raadsel van de bosvrienden
 is verkrijgbaar als ebook en kost slechts €4.95.