Praktische tips voor Bijbels opvoeden: Parenting Scripts!

Je wilt het goede zeggen als je kinderen iets verkeerds doen.
Het probleem is dat de meeste ouders niet goed weten waar ze moeten beginnen.
Parenting Scripts is een broodnodige hulp voor moeders en vaders die wanhopig zoeken naar manieren om hun kinderen geduldig en liefdevol aan te spreken in plaats telkens weer dezelfde harde woorden en ineffectieve consequenties te gebruiken. Gericht op de meest gewone en toch lastige gebieden in onze dagelijkse routines, helpt Parenting Scripts ouders om bewust, goed doordacht en bidden tot hun kinderen te spreken.

Wanneer ouders een stap terug doen om de verkeerde acties van hun kinderen te overwegen, bestaat de kans dat ze de juiste reacties plannen. In de marge van hun drukke dag leidt Parenting Scripts ouders naar een kalme plek waar ze de slechte gewoonten van hun familie kunnen vaststellen en betere manieren kunnen kiezen om met onvolwassen gedrag om te gaan – het hunne en dat van hun kinderen.

Het boek is een combinatie van een leesboek over opvoeden en een werkboek. Elk van de eenendertig korte hoofdstukken bevat:

Een Parenting Script – een les, compleet met een script om thuis te proberen.
God Woord – Bijbelverzen om toe te passen.
Een gebedscript – een gebed om te bidden.
Maak je eigen script – lege pagina’s om je eigen Parenting Script op te schrijven.

Book Launch Team

Parenting Scripts is een Engelstalig boek, geschreven door Wendy Speake & Amber Lia, door sommige lezers al gekend van het boek Triggers: Exchanging Parents’ Angry Reactions for Gentle Biblical Responses  of Wendy’s boek Life Creative: Inspiration for Today’s Renaissance Mom dat ze samen met Kelli Stuart schreef en waarvoor ik ook in het promotieam zat op mijn vorige blog. Helaas is het boek nog niet in het Nederlands verkrijgbaar, maar het is vlot leesbaar dus voor veel jonge mama’s zal het Engels ook wel lukken.

Parenting Scripts is eigenlijk een vervolg op Triggers door de grote vraag om meer praktische tips.
Maar je kunt de twee boeken zeker afzonderlijk lezen. Ik zou toch aanraden om met Triggers: Exchanging Parents’ Angry Reactions for Gentle Biblical Responses  te beginnen. Het is een boek waar ik zelf veel aan gehad heb, al heb ik nog steeds veel werk aan het in de praktijk brengen van de lessen die ik eruit leerde.

Parenting Scripts kost €17.99 en kun je hier bestellen bij Bol.

 

One Comment

Reacties zijn gesloten.