Bloghop Voorpagina

Na de stilte komt muziek het dichtst bij het zeggen van het onzegbare.

Als U niet met ons meegaat Heer, dan gaan wij niet weg, dan blijven wij hier. Stel ons gerust, blijf bij ons Heer. Wij gaan niet zonder U. – Sela

De eerste keer dat ik dit lied hoorde, dacht ik: Als U niet meegaat dan blijven we. Wat een stom idee. Het is  God zelf die gezegd heeft dat we moeten vertrekken.

Er zit een beetje boosheid tussen de regels. Zo voelde ik me ook. En God had me helemaal niks gezegd. Ik geloof niet dat Hij zo werkt.
Het was meer dat ik het gevoel had dat de Heilige Geest me voorbereid had door me op het hart te leggen dat er veranderingen zouden komen en dat ik heel erg op God zou moeten blijven vertrouwen, wilde ik heelhuids de overkant bereiken. Zo werkt het volgens mij wel. Hij heeft me eerst voorbereid op de veranderingen om me vervolgens de kracht te geven om stappen te ondernemen en de wijsheid te geven op de momenten dat er moeilijke beslissingen genomen moesten worden.

Ik kan niet zeggen hoeveel dit lied uiteindelijk voor me betekend heeft. Van herfst tot herfst heb ik veel veranderingen meegemaakt en dit lied heeft me er telkens aan herinnerd dat God bij me was en met me mee zou gaan.

Hij was bij me voor dit hele verhaal begon, ook al voelde het niet altijd zo. Zoals in het gedicht van de voetstappen te lezen is, heeft Hij me gedragen in het hele proces van veranderingen en nu sta ik weer op mijn eigen voeten en wandelt Hij gewoon weer naast me, terwijl Hij onhoorbaar fluistert: ik ben er, je kunt het!

It’s hard to count it all joy, distracted by the noise.
Just trying to make sense of all your promises.

Ze was maar zo oud als ik. Een mama wordt samen met een papa, een broertje en een zusje begraven.  Twee kinderen, iets jonger en iets ouder dan De Tweeling, nemen afscheid van hun gezin en ik de kerk klinkt het lied Thy will be done.

Thy will be done, thy will be done, thy will be done.

Like a child on my knees all that comes to me is:
Thy will be done,thy will be done, thy will

I know you see me. I know you hear me, Lord.
Your plans are for me. Goodness you have in store

Ja, als er iets is wat ik in 2017 geleerd heb, dan is het wel to count it all joy.

Want Hij gaat met ons mee!

Wees niet bang,
Als U niet met ons
ik ga met jullie mee.
    meegaat Heer,
Wees gerust,
    dan gaan wij niet;
ik ben om jullie heen.
    wij blijven hier.

Met dit blog neem ik deel aan de bloghop van de christelijke webloggers. Het onderwerp: Welk lied heeft iets of zelfs heel veel voor jou betekend? Is er een lied of gezang wat je leven heeft veranderd? Raakt die oude berijmde Psalm je elke keer weer en krijg je kippenvel op je armen als je zingt? Hoorde je ooit een lied waardoor je opeens zicht kreeg op iets? Of is er een lied waar je gewoon heel blij van wordt?

1 reactie op “Na de stilte komt muziek het dichtst bij het zeggen van het onzegbare.

%d bloggers liken dit: