Recensie: Bible Journaling werkboek Korinthiërs

Biblejournaling is een echte trend. Je vindt 1001 ideeën op Pinterest en toch lijkt iedere vrouw het anders aan te pakken.
Maar Biblejournaling is geen bijbelstudie.

Ik kreeg het werkboekje van uitgeverij Royal Jongbloed ter recensie.
Eigenlijk ben ik helemaal geen fan van kleurboeken en tekenen kan ik ook niet goed. Tenzij je zelf ook het verschil tussen een paard en een hond niet kent, is de kans vrij klein dat je enthousiast zult zijn over mijn kunstwerken.

Maar ik heb weinig of geen ervaring met Bible Journaling en wou dus graag eens zien wat er zo speciaal is aan deze hobby. Op een rustige zondagmiddag ben ik dus aan de slag gegaan.

Als ik (met Good Morning Girls) een Bijbelboek bestudeer, maak ik gebruik van studiebijbels, Bijbelse commentaren, enz.
Ik heb in dit werkboek gedaan wat ik anders in mijn Bijbel doe: teksten (of woorden) gemarkeerd volgens een bepaalde kleurcode en notities gemaakt in de kantlijn.

Door evengoed naar de tekst te kijken, zonder naslagwerken, ga je toch bewuster lezen en op zoek naar woorden die terugkeren of vragen die gesteld worden. Je wordt bewuster van een bepaald ritme in de tekst.

Dit werkboekje is iets kleiner dan het A5 formaat en ook vrij dun. Het is makkelijk om mee te nemen op vakantie, als je geen hele dikke Bijbel wilt meenemen en in de plaats daarvan wilt focussen op één Bijbelboek.
Van mij mogen er dus meer werkboekjes van verschillende Bijbelboeken gemaakt worden! Dit boekje kost €8.95 en ik vind het zeker een aanrader voor iedereen die creatief is en er behoefte aan heeft om eens een volledig Bijbelboek te bestuderen.

Op sommige websites kun je tot vijf sterren toekennen aan een boek. Mijn boekenkast werkt met een gelijkaardig systeem. Er zijn vier planken. Boeken met vijf sterren staan bovenaan. Een plank lager, is een ster minder. Boeken met één ster geef ik door aan iemand die er meer interesse in heeft.

Dit boekje mag van mij gerust op de bovenste plank blijven staan tot ik er klaar mee ben. Het heeft maar 48 pagina’s, maar je bent er wel even zoet mee.
Dank aan Royal Jongbloed/Sestra voor de kans om kennis te maken met Bible Journaling. Dit boekje geef ik graag als cadeau aan een vriendin of tiener als doopgeschenkje.

Bekijk hier het mooie inkijkexemplaar.
Klik hier om het boekje te bestellen.