Boeken

Recensie: Bible Journaling werkboek Korinthiërs

Ik kreeg van Royal Jongbloed een werkboek voor Bible Journaling.

Biblejournaling is een echte trend. Je vindt 1001 ideeën op Pinterest en toch lijkt iedere vrouw het anders aan te pakken. Het werkboek is vrij klein, kleiner dan een A5-je en ook vrij dun. Heel makkelijk om bijvoorbeeld mee op vakantie te nemen!

Er zijn verzen in allerlei sierlijke lettertypes om in te kleuren, labeltjes om uit te knippen en hier en daar staan tips om Bible Journaling nog leuker te maken.
Probleem: ik ben niet zo’n fan van kleurboeken en als ik een tekening maak, kan jij het paard niet van de hond onderscheiden. Maar ik heb weinig of geen ervaring met Bible Journaling en wou dus graag eens zien wat er zo speciaal is aan deze hobby.

Jammer genoeg kreeg ik het boekje op het verkeerde moment. Het arriveerde hier kort na het overlijden van mijn vriendin Mandy van Good Morning Girls, waardoor mijn hoofd er eigenlijk echt niet naar stond om met dit boek bezig te zijn.

Maar op een rustige zondagmiddag ben ik toch aan de slag gegaan!
Als ik (met Good Morning Girls) een Bijbelboek bestudeer, maak ik gebruik van mijn Holmans Christian Study Bible, het Bijbels commentaar van Matthew Henry, de lessen van Look at the Book van John Piper, …
Ik heb in dit werkboek gedaan wat ik anders in mijn Bijbel doe: teksten (of woorden) markeren volgens een bepaalde kleurcode en notities maken in de kantlijn.

Eveline, mijn collega bij Good Morning Girls (Nederland) heeft het boekje ook. Zij vindt dat de uitgeverij eens zou moeten nadenken over een volledige Journaling Bijbel.
Zo ver zou ik niet gaan, ik vind die kleine boekjes wel leuk en handig en budgetvriendelijk!
Van mij mogen er zo meer werkboekjes gemaakt worden! Het kost €8.95 en ik vind het zeker een aanrader voor iedereen die creatief is en er behoefte aan heeft om eens een volledig Bijbelboek te bestuderen.

Dank aan Royal Jongbloed voor de kans om kennis te maken met Bible Journaling. Dit boekje geef ik graag als cadeau aan een vriendin of tiener als doopgeschenkje.

Ik ben er nog niet niet aan toe gekomen om effectief met stiften of kleurpotloden aan de slag te gaan.
Maar het boekje ligt op mijn bureau en ik ben er af en toe mee bezig!

In Hem verbonden,

Evie

%d bloggers liken dit: